Kunde
Image,Of,A,Modern,Shower,Head,Splashing,Water,Close,Up
Aktuelt

Enova-støtte til smart varmtvannsbereder og smart styring

Skal du kjøpe deg ny varmtvannsbereder? Da kan det være lurt å satse på en smart bereder, og søke om støtte fra Enova til denne.

En smart varmtvannsbereder reduserer ikke energibruken, men sørger for at oppvarmingen skjer i perioder på døgnet med lavest pris. Enova har nå annonsert at du kan få inntil 5.000 kroner i støtte når du skaffer deg en varmtvannsbereder med smart styring.

Oppvarming av varmtvann utgjør i gjennomsnitt 15 – 20 % av energiforbruket i norske hjem. Effektbehovet til varmtvannsberederen er typisk 2 kW, så det kan være penger å spare på å styret dette forbruket for å unngå unødige topper. Varmtvannsberederen er godt isolert, så vannet blir ikke kaldt selv om strømmen er koblet ut i kortere perioder på noen få timer, men vær sikker på at styringsteknologien kan håndtere effektbehovet til varmtvannsberederen.

Her kan du lese mer om Enova sin støtteordning til smarte varmtvannsberedere. Enova gir også inntil 10.000 kroner i støtte til smart styring av strømforbruket.

Kundeportal​

I kundeportalen kan du bestille trefelling, be om prisoverslag for flytting, fjerning eller endring av strømnett, og registrere andre tekniske forespørsler.

Min side

På Min Side kan du blant annet oppdatere mobilnummer for varsel om strømutkobling, og sjekke strømforbruket ditt.