Kunde
Helikopter
Aktuelt
Arkivfoto Elmea. Fotograf Karianne Laagstein

Helikopterbefaring uke 7 og 8

Etter uværet 8. februar framskynder vi årets helikopterbefaring av høyspentnettet i Lofoten.

I løpet av uke 7 og 8 skal vi befare hele høyspentnettet i Lofoten. Det innebærer at vi også må fly langs 22 kV-ledningene, og at det derfor kan bli lavtflyving i områder nær bebyggelse. Flygingen vil pågå alle dager som været tillater det.

Befaringen er en viktig del av vårt årlige vedlikeholdsprogram.

Helikopterbefaringen starter i Vågan mandag 13. februar. Da er det 132 kV-linja Kleppstad – Fygle over Gimsøya vi skal befare.

Tirsdag 14. februar gjennomfører vi befaring av det øvrige høyspentnettet i Vågan. Vi fortsetter deretter med befaring på Vestvågøy 15. februar.

Torsdag 16. februar blir det ingen helikopterbefaring pga værmeldingen. Vi fortsetter befaringen på Vestvågøy fredag 17. februar hvis været tillater det.

I uke 8 blir det befaring på Vestvågøy nord mandag 20. februar, og sør på øya onsdag 22. februar. Torsdag 23. ser det ut til at været setter en stopper for videre befaring vestover.

Årsaken til at vi framskynder årets helikopterbefaring, er å få avdekket om det er komponenter i høyspentnettet som må repareres etter uværet 8. februar – og før neste kraftige uvær treffer Lofoten.

Av hensyn til sikkerhet må vi ta værforbehold, og planene kan derfor bli endret på kort varsel.

Kundeportal​

I kundeportalen kan du bestille trefelling, be om prisoverslag for flytting, fjerning eller endring av strømnett, og registrere andre tekniske forespørsler.

Min side

På Min Side kan du blant annet oppdatere mobilnummer for varsel om strømutkobling, og sjekke strømforbruket ditt.