Kunde
bror_fra_nord_Close-up_of_a_person_locking_the_front_door_of_th_23a4c1d4-482e-4632-be68-84a68f772ea9
Aktuelt

Tomt hus i sommer? Dette bør du huske på

Hvis du planlegger å reise bort for en lengre periode i sommer, er det lurt å ta noen forholdsregler. På den måten kan du både sikre hjemmet ditt, og du kan spare strømutgifter. Her er noen tips fra Elmea om hva du bør tenker på før du vrir om nøkkelen og forlater boligen din:

1. Trekk ut kontakter

Spesielt for finelektronikk: Alt som har kretskort i seg, som rutere, modemer til kabel-TV, datamaskiner og TV-er, er utsatt for skade ved lyn og tordenvær. De kan også være utsatt ved strømbrudd. Og strømbrudd skjer ikke bare når vi har ekstremvær vinterstid, det kan også oppstå om sommeren. Derfor er det lurt å trekke ut kontakter for å unngå skader på elektroniske enheter mens huset står uten tilsyn. 

2. Steng hovedvannkranen

Før du reiser, bør du alltid stenge hovedvannkranen. Dette forhindrer lekkasjer og vannskader mens du er borte. Hvis du ikke vet hvor hovedvannkranen er, finn den og merk den tydelig, slik at den blir lettere å finne i fremtiden. 

3. Sjekk vinduer og dører

Gå gjennom huset og forsikre deg om at alle vinduer og dører er lukket og låst. Dette bidrar til å forhindre uønsket inntrenging, varmetap og beskytter eiendommen din. Enkelte vinduer er for eksempel hengslet slik at de ikke burde stå åpen hvis det er kraftig vind ute. 

4. Be naboen holde et øye med huset

Snakk med en nabo eller en venn som kan sjekke huset ditt jevnlig mens du er borte. De kan se etter eventuelle problemer og gi deg beskjed om noe uventet skulle oppstå.

5. Installer en Smartstyrings-App

For å ha full kontroll over strømbruken mens du er borte, kan du installere en smartstyrings-app. Med denne appen kan du fjernstyre lys, varme, og andre elektriske apparater. Dette gir deg muligheten til å spare strøm og samtidig ha komforten av å kunne justere innstillingene uansett hvor du befinner deg. 

Husk at disse enkle tiltakene kan bidra til å gi deg en bekymringsfri ferie, vel vitende om at hjemmet ditt er trygt. God sommer! 🌞 

Kundeportal​

I kundeportalen kan du bestille trefelling, be om prisoverslag for flytting, fjerning eller endring av strømnett, og registrere andre tekniske forespørsler.

Min side

På Min Side kan du blant annet oppdatere mobilnummer for varsel om strømutkobling, og sjekke strømforbruket ditt.